وبلاگ

اضافه بار یو پی اس چه علائمی دارد و به چه دلیلی رخ می دهد؟

محصولات ما
آخرین مقالات

اضافه بار یو پی اس چه علائمی دارد و به چه دلیلی رخ می دهد؟

اضافه بار یو پی اس

اضافه بار یو پی اس یا overload در یو پی اس از جمله مشکلات رایجی است که کاربران هنگام استفاده از یو پی اس با آن مواجه می‌شوند. این مشکل علاوه بر مختل کردن عملکرد دستگاه، باعث می‌شود که تجهیزات متصل به آن نیز آسیب ببیند. به همین دلیل ما سعی داریم تا در این مقاله به بررسی دلایل وقوع اضافه بار در ups، علائم آن و راه حل‌های پیشگیری و رفع این مشکل بپردازیم.

نامیرا نیرو با ارائه خدمات بازدید، نصب، سرویس نگهداری و تعمیرات سیستم‌های برق اضطراری، دارای نمایندگی‌های فعال در کلان شهرهای ایران است که در صورت نیاز می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

 

 دلایل وقوع اضافه بار در یو پی اس چیست؟

یکی از سوالات مهمی که در رابطه با یو پی اس مطرح می‌شود این است که دلایل وقوع اضافه بار در ups چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اتصال تجهیزات بیش از حد به یو پی اس، افزایش ناگهانی مصرف توان و انتخاب کردن یو پی اس نامناسب باعث می‌شود که یو پی اس‌ها دچار اضافه بار شود.

  • در واقع زمانی که تعداد یا توان دستگاه‌های متصل به یو پی اس از حد مجاز، فراتر روند شاهد اضافه بار یو پی اس خواهیم شد. معمولاً این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که کاربران بدون توجه به ظرفیت یو پی اس‌ها تجهیزات زیادی را به آنها متصل خواهند کرد.
  • برخی از تجهیزات نیز همچون پرینترهای لیزری و یا سرورها، در هنگام راه‌اندازی و یا کارکردهای خاص توان زیادی را مصرف می‌کنند و این افزایش ناگهانی مصرف باعث overload در یو پی اس می‌شود.
  • اگر یو پی اسی با ظرفیت کمتر از نیاز سیستم خود تهیه کنید به راحتی دچار اضافه بار در یو پی اس خواهید شد. برای جلوگیری از این مشکل نیز باید توان مورد نیاز سیستم خود را به صورت دقیق محاسبه کنید و در نهایت ups مناسب آن را انتخاب نمایید. برای محاسبه توان یو پی اس، می‌توانید از روش‌های استانداردی که در این زمینه وجود دارد استفاده کنید.

چه مواردی باعث اضافه بار شدن یو پی اس می‌شود؟

زمانی که سیستم ups دارای اضافه بار می‌شود به این معنی است که نتوانسته مقدار برقی که از منبع تغذیه به آن وارد شده است را مدیریت نماید. قطعا شما نیز با اضافه بار شدن ups مواجه شده‌اید و اثرات آن را احساس کرده‌اید؛ به عنوان مثال قطعی برق و یا عدم پاسخدهی دستگاه‌ها. اگر چنین اتفاقاتی نیز برای شما افتاده است، توصیه می‌کنیم تا هرچه سریع‌تر با متخصص این حوزه تماس بگیرید.

  • یکی دیگر از دلایل overload شدن یو پی اس‌ها جریان کشیدن اولیه بارهای موتوری در لحظه استارت است. تمامی وسایل صنعتی و خانگی همچون کولر گازی، کولر برقی، پرینتر، پمپ آب، فن، سشوار و سایر وسایل در لحظه شروع به کار تا ۳ برابر توان خود جریان می‌کشند. این موضوع به این معنی است که یک الکتروموتور با توان یک کیلووات در ابتدای روشن شدن در مدت زمان خیلی کوتاه تا ۱۵ آمپر جریان می‌کشد؛ ولی این در حالی است که در حالت عادی و بعد از روشن شدن فقط ۵ آمپر جریان می‌کشد.

 علائم overload در یو پی اس چیست؟

یو پی اس‌های مدرن با نمایش هشدارهای صوتی یا تصویری روی نمایشگر اضافه بار یو پی اس را به کاربران خود اطلاع می‌دهند. بوق زدن یو پی اس معمولاً به عنوان یک هشدار عمل خواهد کرد و می‌تواند ناشی از مشکلاتی همچون قطعی برق یا خرابی داخلی باشد.

همچنین باید ذکر کنیم که اگر یو پی اس تحت overload قرار بگیرد زمان پشتیبانی باتری نیز به صورت قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. در واقع داغ شدن غیر عادی یو پی اس نیز می‌تواند نشانه‌ای از اضافه بار در ups باشد. برای جلوگیری از آسیب‌های جدی یو پی اس، در صورت overload شدن  سیستم به طور ناگهانی خاموش می‌شود. در واقع بهتر است بدانید که داغ شدن دستگاه و کاهش زمان پشتیبانی، نشانه اورلود شدن دستگاه نیستند و این موضوع زمانی درست است که بار زیادی به دستگاه متصل است ولی اورلود صورت نگرفته است.

عواقب اورلود در ups چیست؟

اگر به سیستم ups خود اضافه بار وارد کنید سیستم شما تا زمانی که مشکل برطرف شود دچار خاموشی و یا حالت بای‌پاس خواهد شد. زمانی که خاموشی اتفاق می‌افتد تمام دستگاه‌های متصل به سیستم نیز بدون برق می‌شوند و در نهایت باعث ایجاد مشکلات جدی خواهد شد. این مشکلات شامل از دست دادن داده‌ها، اتلاف زمان کاری و استهلاک سریعتر ups خواهد شد. با قطعی ناگهانی برق برنامه‌های مهمی که روی کامپیوترهای متصل در حال اجرا باشند از کار می‌افتند، پروژه‌های شما از دست خواهند رفت و سیستم ups نیز سریع‌تر از حالت عادی فرسوده خواهد شد.

راه حل‌ها و اقدامات پس از اضافه بار در ups چیست؟

در صورتی که یو پی اس شما دچار اضافه بار شده است باید راه حل‌ها و اقداماتی را انجام دهید که از جمله این راه حل‌ها و اقدامات می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اگر یو پی اس شما وارد حالت اضافه بار شده است فوراً بار اضافی آن را کاهش دهید و دستگاه‌هایی که به برق نیاز ندارند را خاموش کنید. بعد از رفع overload در یو پی اس بهتر است بررسی کنید که آیا مشکل همچنان وجود دارد یا برطرف شده است؟ چراکه ممکن است گاهی اوقات ups را ریست کنید. در نهایت نیز برای جلوگیری از اضافه بار در ups باید ups را با توان مناسب برای تجهیزات خود انتخاب نمایید.
  • بهتر است بدانید که در صورتی که یو پی اس شما به صورت مداوم دچار اضافه بار شود، طول عمر آن کاهش پیدا کرده و در نهایت از کار خواهد افتاد. به همین جهت برای حفظ عملکرد بهینه ups‌ها ظرفیت‌ها و توزیع مناسب را رعایت کنید و به نکاتی که در این مقاله ذکر کردیم توجه داشته باشید. اگر قصد دارید بدانید چگونه عمر یو پی اس خود را افزایش دهید، باید از راهنمایی‌های تخصصی که در این زمینه وجود دارند استفاده کنید.

راه‌های جلوگیری از اضافه بار در ups چیست؟

برای جلوگیری از اضافه بار در ups باید اقدامات زیادی را انجام دهید. در این بخش از مقاله نیز سعی داریم تا راه‌های جلوگیری از اضافه بار یو پی اس را بررسی کنیم.

  • از جمله راه‌های جلوگیری از اضافه بار در یو پی اس‌ها محاسبه توان مصرفی همه مصرف کننده‌ها و جمع کردن آنها برای انتخاب دستگاه ups مناسب می‌باشد. بعد از اینکه توان مصرفی همه مصرف کننده‌ها را محاسبه کردید باید به این موارد دقت داشته باشید:

از آنجایی که توان نامی دستگاه ups بر اساس کیلو ولت آمپر بیان می‌شود، برای محاسبه کردن توان واقعی این دستگاه‌ها باید توان نامی آنها را در مقدار ضریب توان دستگاه که در کاتالوگ مشخصات فنی آن قرار دارد ضرب کنید. هر چقدر ضریب این عدد بالاتر باشد دستگاه نیز با تکنولوژی و بازدهی بالاتری در اختیار شما قرار دارد.

به عنوان مثال دستگاه‌های یو پی اس تک فاز شرکت نامیرا نیرو که ضریب توان 0.9 دارند دارای توان واقعی ۲۷۰۰ وات هستند. از سوی دیگر نیز باید این موضوع را نیز مد نظر خود داشته باشید که وقتی دستگاه ups در حداکثر توان خود به صورت مداوم در حال کار باشد، قطعات سوئیچینگ دستگاه نیز دچار استهلاک می‌شود. همچنین دستگاه در حالتی که در حداکثر توان خود در حال کار است اگر یک مصرف کننده یگر به آن اضافه شود دچار اورلود می‌شود و در مواردی نیز دچار آسیب خواهد شد. به همین دلیل پیشنهاد ما به شما این است که به مقدار ۷۰ درصد توان واقعی دستگاه به آن بار متصل کنید. در واقع زمانی که دستگاه یو پی اس شما توان ۲۷۰۰ وات دارد بهتر است که شما ۱۹۰۰ وات بار متصل کنید.

از جمله راه‌های دیگر جلوگیری از اضافه بار می‌توان به محاسبه دقیق توان مصرفی، توزیع بار بین چند یو پی اس و استفاده از مدیریت توان اشاره کرد.

  • بهتر است قبل از انتخاب ups توان مصرفی تمام تجهیزات خودرو محاسبه نمایید. به عنوان مثال دستگاه ups نامیرا نیرو که ضریب توان ۰.۹ دارد گزینه‌ای عالی برای محیط‌های حساس محسوب می‌شود. اگر تجهیزات زیادی دارید بهتر است بار را بین یو پی اس‌های مختلفی توزیع کنید تا از اورلود شدن ups جلوگیری نمایید. چراکه بار واردشونده به یو پی اس باید طوری تنظیم شود که دستگاه بتواند به صورت بهینه و بدون فشار اضافی کار کند.
  • در نهایت نیز می‌توانید از نرم‌افزارهای مدیریتی استفاده کنید و مصرف تجهیزات پرمصرف را به راحتی کاهش دهید. در برنامه‌های مدیریتی چراغ وضعیت یو پی اس اطلاعات مهمی را در رابطه با عملکرد دستگاه و وضعیت باتری ارائه می‌دهند.

سخن پایانی

اضافه بار یو پی اس از جمله مشکلات رایجی است که می‌تواند باعث آسیب به تجهیزات شما شود. اما شما با انتخاب یو پی اس مناسب و رعایت کردن نکات ذکر شده می‌توانید از این مشکل جلوگیری کنید.

نامیرا نیرو که محصولات خود را با تضمین قیمت ارائه می‌دهد، ضمانت کیفیت برتر، مشاوره تخصصی رایگان و پشتیبانی ۲۴ ساعته‌ای دارد که بهترین راهکار را برای محافظت سیستم‌های برق اضطراری شما ارائه خواهد داد. شما می‌توانید برای خرید یو پی اس همراه با تحویل سریع در سراسر ایران و دریافت اطلاعات بیشتر نیز با کارشناسان در ارتباط باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


مقالات مرتبط

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

مشاوره تخصصی نامیرا نیرو

برای دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس حاصل فرمایند