دستگاه یو پی اس نوعی است که به منظور تامین برق در زمان قطع شدن آن و یا برای جلوگیری از ایجاد آسیبهایی که به دلیل نوسانات و ولتاژ برق شهری ایجاد میشوند، قابل استفاده است و به طور کلی به منظور محافظت از تجهیزات الکترونیکی و یا سختافزارها استفاده میشود. از جمله این تجهیزات میتوان به سرورها، کامپیوترها، تجهیزات مخابرات، بیمارستان و موارد دیگری از این قبیل اشاره کرد که دستگاه یو پی اس از ایجاد آسیبهای ناشی از اختلالات برق در این تجهیزات جلوگیری میکند. همچنین به شما این امکان را میدهد تا چند دستگاه الکترونیکی را به برق وصل کرده و مقدار حفاظت از موج را بیشتر کنید.
بسیاری از مراکز و شرکتها امروزه از این دستگاه به عنوان یک لایه محافظتی از محصولات مختلف در مقابل نوسانات برق استفاده میکنند. البته امروزه انواع مختلفی از آنها در بازار وجود دارند و اینکه از کدام یک استفاده میکنید به موارد مختلفی بستگی دارند که در ادامه قصد بررسی آنها را داریم. از جمله این موارد میتوان به بار وارد شونده به یو پی اس اشاره کرد که دارای انواع مختلف با قدرتهای متفاوتی هستند. برای مثال برخی بارهای حساس، به پایداری ولتاژ و فرکانس قابل توجهی نیازمند هستند و یا اینکه برخی دیگر نسبت به کیفیت شکل موج قدرت بیتفاوت بوده، همچنین بارهایی که قادر به تحمل کاهش ولتاژ یا بارهایی هستند که تنها اجازه میدهند وقفههای ریز تنها چند میلیثانیه طول بکشد. در ادامه این مطلب قصد داریم این موضوع را بیشتر برای شما شرح دهیم.
انواع بارهای وارد شونده به یو پی اس چیست؟
در مقالات قبلی به طور کامل موضوعات مهم و کاربردی در این زمینه از جمله محاسبه توان یو پی اس، انواع معماری برای اتصال یو پی اس ها به تجهیزات و به یکدیگر، تکنولوژی و توپولوژی یو پی اس و نصب ups را برای شما شرح دادهایم که مطالعه آنها میتواند کمک بسیار زیادی به شما کمک تا بتوانید بهترین دستگاه یو پی اس را خریداری کنید.
شما همچنین برای خرید دستگاه یو پی اس میتوانید با کارشناسان مرکز نامیرا نیرو جهت دریافت مشاوره تخصصی رایگان در ارتباط باشید و پس از دریافت بهینهترین راهکارها، محصول مورد نظر خود را با تضمین قیمت، ضمانت کیفیت برتر محصولات و گارانتی بدون قید و شرط خریداری کنید و از پشتیبانی 24 ساعته 7 روز هفته نیز بهره مند شوید.
انواع بارهای وارد شونده به یو پی اس وجود دارند که آشنایی با آنها و نحوه عملکردی که دارند دارای اهمیت بسیار زیادی است. لازم به ذکر است که بارهای وارد شونده به دستگاه ups به دو دسته کلی بارهای خطی و غیر خطی یو پی اس تقسیم میشوند.
در صورتی که به یک بار، ولتاژ سینوسی وارد شده، جریان بار سینوسی را مشاهده خواهید کرد. به این نوع بار خطی یو پی اس میگویند. برخلاف این نوع اگر به بارهای غیرخطی، ولتاژ سینوسی وارد شود جریان خارج شده از آنها غیر سینوسی میشود که به طور کلی به آنها بار غیر خطی یو پی اس گفته میشود. در ادامه انواع مختلفی از این بارها را برای شما بررسی خواهیم کرد که هنگام تهیه و حتی نصب ups نیز باید به آنها توجه داشته باشید.
بارهای آی تی:
یکی از انواع بارهای وارد شونده به یو پی اس به نام بارهای آی تی معروف است. به طور کلی یو پی اسها اغلب برای محافظت از تجهیزات الکترونیکی، معمولاً تجهیزات رایانهای استفاده میشوند: بنابراین دانستن ویژگیهای منبع تغذیه مورد نیاز این دستگاهها بسیار مهم است. این منحنیها درصد تغییرات ولتاژ را با توجه به مقدار اسمی 230 ولت نشان میدهند که توسط دستگاههای برقی به عنوان تابعی از مدت زمان این تغییرات پذیرفته میشود.
برای بارهای از نوع آی تی، یک منحنی و نمودار توسط انجمن صنعت فناوری اطلاعات ارائه شده است که نشان میدهد چه میزان از نوسانات نسبت به ولتاژ نامی 230 ولت در واحد زمانهای مشخص برای تجهیزات آی تی قابل تحمل هستند و خارج از این بازه ممکن است دچار آسیب شوند. بدیهی است هر چه میزان درصد نوسانات بیشتر باشد، مدت زمان قابل تحمل توسط این مصرف کنندههای کمتر خواهد بود. براین اساس پیشنهاد میشود برای این نوع مصرف کننده حتما از ups آنلاین استفاده شود.
بارهای غیر آی تی:
علاوه بر بارهای آی تی، میتوان از یو پی اس برای تغذیه انواع دیگر دستگاهها مانند موتورها، لامپها، کولرها، ماشین آلات صنعتی، ابزارآلات آزمایشگاهی، تجهیزات ارتباطات رادیویی و غیره استفاده کرد. از دیدگاه UPS، بارهای غیر آی تی که باید به آنها توجه ویژهای شود، میتوانند به دستههای زیر تقسیم شوند:
- بارهای با نقطه شروع بالا
- بارهای با پیک جذب تکراری
- بارهای کاملاً مقاومتی
- بارهای با جزء خازنی قوی
- بارهای با جریان هارمونیک
- بارهای با فید برگشتی بالقوه
بارهای با نقطه شروع بالا:
از دیگر بار وارد شونده به یو پی اس میتوان بارهای با نقطه شروع بالا اشاره کرد. بارهایی مانند موتورها، ترانسفورماتورهای قدرت، سیستمهای روشنایی و غیره جریان راهاندازی بالایی دارند (حتی تا ده برابر جریان نامی). این جریانهای راهاندازی منجر به پیک توان جذبی بیشتر از توان نامی (حالت پایدار) میشود (برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد فرمول محاسبه توان یو پی اس، این مقاله از نامیرا نیرو را به دقت بخوانید). در این حالت، اگر یو پی اس برای قدرت حالت پایدار اندازهگیری شده باشد، جریان را به صورت اضافه بار در هنگام راهاندازی احساس میکند و سناریوهای احتمالی در زیر مطرح داده شده است:
- در یو پی اسهای آفلاین یا ups لاین اینتراکتیو، این اضافه بار میتواند باعث دخالت حفاظتهای حرارتی داخل یو پی اس و خاموش شدن یو پی اس شود.
- در یو پی اسهای آنلاین، بار به طور خودکار به خط بای پس سوئیچ میشود. میتوان راهاندازی یو پی اس را در برخی مدلها در حالت بایپس تنظیم کرد و پس از اتمام شارژ، به اینورتر بازگشت.
- در حالت باتری صرفنظر از نوع یو پی اس، اینورتر در حالت اضافه بار برای مدت زمان بسیار کوتاه عمل کرده و در صورت ادامه اضافه بار خاموش میشود. این مدت زمان توسط سازنده یو پی اسها در دیتا شیت ارائه میشود.
بنابراین، برای غلبه بر این مشکل، باید یو پی اس را بیش از حد بزرگ کنید تا قدرتی بالاتر از سطح پیک جذب داشته باشید.
بارهایی با پیک جذب مکرر:
اینها برای مثال ممکن است متشکل از موتورها یا سایر وسایل برقی باشند که در طول عملیات معمول خود به طور مکرر فعال میشوند. وضعیت با اوجهای شروع قابل مقایسه است. تفاوت در این است که در حال حاضر امکان استفاده از راه اندازی بای پس در انواع تبدیل دوبل آنلاین وجود ندارد و همچنین اطمینان از منبع تغذیه مداوم در عملکرد باتری غیرممکن است.
بارهای کاملاً مقاومتی:
نوعی از بارهای متصل به یو پی اس که بارهای صرفاً مقاومتی هستند و میتوانند به طور مکرر خاموش و روشن شوند و در دسته بارهای با پیک جذب مکرر قرار گیرند. از طرفی اگر جذب دائمی داشته باشند نیازی به توجه خاصی ندارند. راه حل نیز بزرگ کردن یو پی اس در این شرایط است.
بارهای خازنی:
بارهای خازنی نوعی بار خطی یو پی اس است. در واقع اینورترها عموماً قادرند هم توان اکتیو و هم توان راکتیو را فراهم کنند. قدرت نامی یو پی اس در واقع همیشه با VA نشان داده میشود. با این حال، محدودیتی از توان راکتیو وجود دارد که می تواند توسط معماری یو پی اس اینورتر تحمیل شود. جذب توان راکتیو معمولاً به طور غیر مستقیم از طریق ضریب توان بار نشان داده میشود که به عنوان نسبت بین توان اکتیو (وات) و توان ظاهری (ولت آمپر) تعریف میشود.
سازندگان یو پی اس معمولا حداقل مقادیر مجاز برای ضریب توان خازنی و القایی (PF) بار را مشخص میکنند. اینورتر ضعیف میشود و اگر مقادیر کمتر شود، دیگر قادر به ارائه توان نامی خود نیست. تضعیف در مورد بارهای خازنی حتی بیشتر آشکار خواهد شد.
تعدادی یو پی اس رایج در بازار وجود دارد که بدون تضعیف، PF القایی > 0.8 و PF خازنی > 0.9 را مجاز میکند. در جدیدترین مدل ها، PF خازنی > 0.8 برابر با القایی است. راه حل همچنین بزرگ کردن یو پی اس در این شرایط است، اگر بار بیش از حد مجاز باشد.
بارهای با جریان های هارمونیک:
این بارها اغلب به عنوان بار غیر خطی یو پی اس نیز شناخته میشوند: جریان جذب شده سینوسی نیست. این نوع همچنین میتواند شامل بارهای فناوری اطلاعات باشد که در ورودی مدارهای سوئیچینگ با جذب هارمونیک قوی دارند.
هارمونیکهای فعلی میتوانند اینورترهای با سطوح عملکرد دینامیکی پایین را ناپایدار کنند. در صورتی که جریان تحریف شده دارای اوج باشد، این میتواند توسط UPS به عنوان اضافه بار درک شود. محتوای هارمونیک بالا همچنین ممکن است منجر به جذب توان راکتیو با مقادیر PF پایین شود.
UPS ممکن است بزرگتر باشد یا میتوانیدUPS با اینورترهای با عملکرد دینامیکی بالا در این شرایط با تحمل ولتاژ خروجی پایین حتی در بارهای غیر خطی (به عنوان مثال THDv <1٪) و با فاکتورهای تاج بالا (مثلاً 3:1) انتخاب کنید.
بارگیری با فید برگشتی بالقوه:
نمونه بارز این بارها موتورهایی با ترمز فعال هستند. اکثر یو پی اسها (به استثنای مدلهای خاص و طراحی شده خاص) با این نوع بار سازگار نیستند (یا فقط تا حدی و تحت شرایط خاصی سازگار هستند). تغذیه برگشتی در برخی موارد حتی ممکن است به اینورترها آسیب برساند.
همان اپراتورهای شبکه برق به طور کلی استانداردها و شرایط تغذیه مجدد انرژی به شبکه را تنظیم میکنند و هر انرژی تولید شده در ماشین آلات مدرن معمولاً توسط همان منبع تغذیه و مدارهای درایو مدیریت میشود که موتورها از شبکه بالادستی در برابر تاثیرات انرژی محافظت میکنند. بار این مشکل در زمینههای خاصی مانند کشش راه آهن یا صنایع سنگین همچنان وجود دارد.
سخن پایانی
دستگاه یو پی اس از جمله مهمترین قطعات است که کاربرد و اثر بسیار مهمی دارد و پیکره بندی یو پی اس برای ایمنی مصرف کنندهها بسیار حائز اهمیت است. در واقع این قطعه برای زمانهایی که برق قطع و یا اینکه در آن نوسانات متعددی ایجاد شود، بسیار مفید بوده و از ایجاد آثارهای مخرب و گاه جبرانناپذیر جلوگیری میکند. به عبارتی بهتر دستگاه usp موجب میشود زمانی که برق قطع میشود تجهیزات شما به فعالیت خود ادامه دهند و به عبارتی بهتر این دستگاه تغذیه بدون وقفه به شمار میرود. علاوه بر این با ایجاد نوسانات در برق دستگاه یو پی اس مانع وارد شدن ضربه به تجهیزات میشود. اما برای تهیه یو پی اس باید به نکات متعددی دقت کرد که از جمله آنها میتوان بارهای وارد شونده به دستگاه یو پی اس اشاره کرد. در واقع این دستگاه با انواع و قدرت مختلف تولید میشود که در این مقاله سعی بر این بود انواع بارهای وارد شده را برای شما معرفی کنیم.
در صورت تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه و یا خرید این محصولات با شرط استفاده از خدمات تحویل سریع در تهران، شهرهای بزرگ و شهرستانها و همچنین بهره بردن از خدمات بازدید، نصب، سرویس نگهداری و تعمیرات سیستمهای برق اضطراری، میتوانید با کارشناسان مجرب نامیرا نیرو در ارتباط باشید.