وبلاگ

چک لیست نگهداری و بازدید ups

چک لیست نگهداری و بازدید ups

چک لیست نگهداری و بازدید یو پی اس

داشتن چک لیست نگهداری ups و بازدید آن دارای اهمیت بسیار زیادی است، چرا که این دستگاه نقش بسیار مهم و حیاتی برای پایداری و عملکرد صحیح تجهیزات الکترونیکی و کامپیوتری ایفا می‌کند. در واقع این تجهیزات به عنوان یک پل بین تغذیه برق اصلی و دستگا‌ه‌های وصل شده عمل می‌کند تا در مواقع قطع شدن برق و یا تغییرات ولتاژ، تغذیه پایداری در اختیار شما قرار دهد.

به عبارتی دیگر این تجهیزات این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهند تا از دست رفتن داده‌ها و یا تعطیل شدن ناگهانی سیستم‌های مهم الکترونیکی جلوگیری شود. اما نگهداری صحیح از این دستگاه از جمله موارد مهم و حیاتی است که باید حتما در نظر بگیرید. با این وجود که این دستگاه‌ها بصورت عمومی پایداری بالایی دارند اما عدم نگهداری صحیح از آن‌ها می‌تواند موجب کاهش عمر مفید و یا حتی ایجاد مشکل در ‌عملکرد صحیح آن‌ها شود.

چک لیست زیر مطابق با «استاندارد NFPA 111 (انجمن ملی حفاظت از آتش) در مورد انرژی الکتریکی ذخیره شده در سیستم‌های برق اضطراری و آماده به کار» و «آیین عملکرد برای طراحی، نصب و نگهداری سیستم‌های تامین برق و روشنایی اضطراری در ساختمان‌ها SS 563» تهیه شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا با نکات مهمی در چک لیست ups برای بازدید، نگهداری و بازدید آشنا شوید.

برخی از خدمات مرتبط با یو پی اس، از جمله بازدید و نگهداری، باید حتما توسط متخصصان حرفه‌ای انجام شود. نامیرا نیرو با تیمی از کارشناسان مجرب و شبکه‌ای از نمایندگان فعال در سراسر کشور، آماده ارائه این خدمات به شماست. ما هم خدمات موردی برای بازدید ارائه می‌دهیم و هم امکان عقد قراردادهای دوره‌ای را داریم. این قراردادها متناسب با شرایط پروژه و نظر مشتری تنظیم شده و نگهداری دوره‌ای را تضمین می‌کنند.

چک لیست نگهداری ups

نگهداری صحیح از سیستم یو پی اس به منظور اطمینان از عملکرد بهینه و همچنین جلوگیری از خرابی‌های ناگهانی اهمیت بسیار زیادی دارد. شما با رعایت چک لیست نگهداری می‌توانید عمر دستگاه یو پی اس را افزایش داده و از ایجاد مشکلات جدی و جبران‌ناپذیر جلوگیری کنید.

پنج جز اصلی در چک لیست UPS که نیاز به نگهداری دارند:

1. باتری‌های UPS

عمر باتری یو پی اس تحت تأثیر عوامل متعددی مانند عمر مفید، ذخیره‌سازی و آزمایش پذیرش، دمای محیط و چرخه‌ها قرار دارد. نگهداری از باتری‌های UPS به شما این امکان را می‌دهد که تخمین بزنید چه زمانی به پایان عمر آن خواهید رسید و چه زمانی باید برای تعویض باتری یو پی اس برنامه‌ریزی کنید.

2. خازن‌های UPS

خازن UPS دستگاهی است که انرژی الکتریکی را ذخیره و آزاد می‌کند. این خازن‌ها می‌توانند به اندازه یک انگشت یا به بزرگی یک قوطی نوشابه باشند. برای به حداکثر رساندن عملکرد و قابلیت اطمینان UPS خود، باید خازن‌ها را به عنوان کالای فاسد شدنی در نظر بگیرید و برنامه‌ریزی کنید که آن‌ها را در یا نزدیک به پایان عمر خود تعویض کنید. تکنسین‌ها عمدتا می‌توانند وضعیت خازن‌ها در UPS‌ها را تشخیص دهند و در صورت لزوم تعویض کامل یا جزئی بانک‌های خازنی را انجام دهند تا عملکرد UPS به مشخصات کارخانه‌ای حفظ شود.

3. فیلترهای هوای UPS

آیا می‌دانستید که گرد و غبار می‌تواند فیلترهای هوای UPS را مسدود کرده و باعث خاموش شدن UPS به دلیل افزایش دما شود؟ برای جلوگیری از این مشکل، فیلترهای هوای UPS باید هر ماه بازرسی شوند. تعویض آن‌ها جزء کم‌هزینه‌ای از یک برنامه نگهداری جامع و مؤثر است.

4. فن‌های UPS

به دلیل عملکرد معکوس و یکسوساز UPS، مقدار زیادی گرما تولید می‌شود و فن‌ها عناصر حیاتی برای خارج کردن این گرما از داخل UPS و تضمین عملکرد اجزا هستند. اگر فن‌ها به خوبی عمل نکنند، گرمای بیش از حد می‌تواند باعث سوختن اجزا و حتی در برخی موارد آتش‌سوزی شود.

5. اتصالات اجزای UPS

ارتعاشات ناشی از ساختمان‌ها، پروژه‌های ساختمانی محلی یا ماشین‌آلات نزدیک به UPS ممکن است بر اتصالات داخلی تأثیر بگذارد. توصیه می‌شود که UPS شما هر سه ماه یک‌بار برای بررسی نقاط داغ اسکن شود و سالانه با یک بازبینی مکانیکی کامل از UPS و کابینت باتری بررسی شود.

چک لیست نگهداری هفتگی/ماهانه یو پی اس:

  • بازرسی بصری UPS را انجام دهید و مطمئن شوید که محیط کلی تمیز و عاری از گرد و غبار و زباله است.
  • سیستم تهویه اتاق ups را بررسی و ارزیابی کنید تا مطمئن شوید که عملیاتی است.
  • باتری ها را برای اتصالات ایمن و هرگونه نشانه‌ای از نشتی تست کنید.
  • وضعیت کابینت باتری را از نظر خوردگی بررسی کنید و مطمئن شوید که باتری ها در شرایط ایمن نگهداری می شوند.
  • دمای محیط باتری‌ها را اندازه گیری کنید. ولتاژ باتری و جریان شارژ شناور را اندازه گیری کنید.
  • برای بررسی وضعیت باتری‌ها و اینورتر، خودآزمایی UPS را انجام دهید.
  • اگر ژنراتور بخشی از سیستم برق اضطراری ساختمان است و یو پی اس را تغذیه می کند، آن را تست کنید.

چک لیست نگهداری سه‌ماهه یو پی اس (3 ماه):

چک لیست بازدید ups سه ماهه و به طور کلی به صورت فصلی، برای یک تکنسین خدمات واجد شرایط مهم است که موارد زیر در نظر گرفته شود:

  • بررسی وضعیت و نحوه اتصال باتری های ups: در این مرحله باید به بررسی سیم‌های شل شده، عایق سوخته یا علائم اضافی آسیب باشید. همچنین ولتاژ هر سلول یا بلوک باتری را اندازه‌گیری کنید. بررسی اتصالات باتری‌ها از نظر سفتی و عدم زنگ زدگی نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.
  • تمیز کردن دستگاه: جمع شدن گرد و غبار و انواع آلودگی‌ها می‌تواند موجب آسیب رساندن به عملکرد دستگاه شود. با کمک یک پارچه نرم و خشک باید اقدام به تمیز کردن سطح دستگاه کرده تا جریان هوا به درستی برقرار باشد.
  • بررسی آلارم‌ها و نمایشگرها: علاوه بر موارد نام برده شده دمای محیط و دمای منفی حداقل 10 درصد سلول ها یا بلوک های باتری را اندازه‌گیری کنید (در صورت امکان، همه سلول ها را بررسی کنید). به صورت کلی آلارم‌ها و نشانگرهای وضعیت یو پی اس را بررسی کنید تا از سلامت آن اطمینان پیدا کنید. با مشاهده هر نوع خطا و یا هشدار آن را به سرعت بررسی و رفع کنید.

چک لیست نگهداری شش‌ماهه یو پی اس (6 ماه):

شما همچنین می‌توانید به صورت شش ماه دستگاه یو پی اس خود را چک کنید. بدین منظور رعایت نکات زیر ضروری است:

  • بررسی عملکرد سیستم شارژ باتری یو پی اس: از مهم‌ترین بخش‌ دستگاه یو پی اس است که در صورت نداشتن عملکرد صحیح کل عملکرد دستگاه را می‌تواند مختل کند. توصیه می‌شود ولتاژ باتری‌ها را اندازه بگیرید و علاوه بر این از عدم وجود نشتی نیز اطمینان پیدا کنید. همچنین اتصالات باتری را در صورت نیاز بررسی و تعمیر کنید، زیرا اتصالات شل یا کثیف می‌تواند باعث ایجاد گرما در پایانه‌های باتری شود.
  • بررسی سیستم تهویه و فن‌ها: سیستم تهویه و فن‌ها وظیفه خنک نگه‌داشتن یو پی اس را بر عهده دارند. بدین ترتیب باید اطمینان پیدا کنید که فن‌ها به درستی کار می‌کنند و هیچ نوع گرد و غباری بر روی آن‌ها وجود نداشته باشد. از یک دمنده برای تمیز کردن و جاروبرقی محفظه‌های تجهیزات UPS استفاده کنید. فیلترهای یو پی اس را تمیز کنید و در صورت لزوم تعویض کنید.

چک لیست نگهداری یک‌ساله یو پی اس (12 ماه):

در چک لیست نگهداری یو پی اس توجه به جزئیات زیر الزامی است:

  • بازبینی و تست کامل سیستم‌های داخلی: خاک، گرد و غبار و سایر ذرات را از اجزای سیستم پاک کنید و در این مرحله سیستم زمین و اختلاف ولتاژ زمین خنثی را بررسی کنید، سپس باید سیستم را خاموش کنید و هر یک از قطعات آن را برای نشانه‌هایی از خوردگی یا آسیب حرارتی بررسی کنید. به بررسی کارکرد صحیح اجزای داخلی از جمله خنک‌کننده‌ها و سیستم‌های الکتریکی بپردازید. تست این تجهیزات کمک می‌کند تا بتوانید مشکلات را به صورت زود هنگام تشخیص دهید.
  • بررسی وضعیت باتری‌ها: یک آزمایش بار برای مقاومت داخلی باتری‌ها و تعیین ظرفیت باتری ups انجام دهید که ممکن است نیاز به جدا کردن UPS از منبع تغذیه آن و اتصال باتری‌های UPS به یک بار برای تعیین قابلیت‌های برق آن باشد. یک آزمایش عملیاتی کامل از جمله یک باتری نظارت شده برای محاسبه اینکه آیا باتری نزدیک به پایان عمر خود است، یک جریان موج دار AC و تست مقاومت کابل اتصال دهنده را انجام دهید.
  • تعمیر یا تعویض قطعات آسیب‌دیده: طی مرحله بعدی قطعات فرسوده و یا آسیب دیده را باید شناسایی و تعمیر یا تعویض کنید. این کار موجب افزایش عمر مفید دستگاه کمک می‌کند. اقلام مصرفی مانند فن ها و خازن های AC و DC با توجه به برنامه‌های تعویض آن‌ها بررسی و تعویض می‌شوند.
  • بررسی تنظیمات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری: تنظیمات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دستگاه یو پی اس باید به صورت منظم بررسی شوند. این امر می‌تواند شامل اطمینان از تنظیمات بهینه برای عملکرد بهتر و همچنین بررسی به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری باشد که می‌تواند موجب بهبود عملکرد و کارایی باشد. گزارش‌های هشدار و سیستم دانلود و بررسی می‌شوند تا ببینند یو پی اس از آخرین بازدید چگونه عمل کرده است.

چک لیست نگهداری دو‌ساله یو پی اس (24 ماه):

در چک لیست نگهداری دو‌ساله یو پی اس (UPS)، موارد زیر اهمیت بسیار زیادی دارند:

  • بررسی سیستم‌های حفاظتی و باتری‌ها: در این مرحله باید عملکرد سیستم‌های حفاظتی مانند فیوزها و مدارهای ایمنی بررسی شوند. باتری‌ها همچنین باید از نظر وضعیت شارژ، سلامت و قابلیت نگهداری انرژی بررسی شوند.
  • تعویض قطعات کلیدی دستگاه: با دقت به عمر و کارکرد دستگاه برخی بخش‌های مهم و کلیدی اعم از باتری‌ها، خنک‌کننده‌ها و بخش‌های الکترونیکی ممکن است به تعویض نیاز داشته باشند. تعویض این قطعات موجب بهبود کارایی و همچنین کاهش خطرات خرابی‌های احتمالی شود.

چک لیست بازدید از UPS

چک لیست یو پی اس برای بازدید می‌تواند شامل موارد مهم زیر باشد:

  • بررسی وضعیت ظاهری و بازبینی کلی دستگاه: برای این گام باید به وجود هر نوع آسیب فیزیکی، زنگ‌زدگی و یا نشانه‌های خرابی دقت کنید.
  • بررسی عملکرد سیستم‌های حفاظتی: از جمله این سیستم‌ها می‌توان به فیوزها و مدارهای حفاظتی اشاره کرد که باید بررسی و تست شوند تا این اطمینان ایجاد شود که عملکرد صحیحی داشته باشند.
  • بررسی دما و تهویه: دمای داخلی یو پی اس باید در یک محدوده مشخص نگه‌داری شود و سیستم تهویه به درستی کار کند.
  • بررسی اتصالات و کابل‌ها: اتصالات و کابل‌ها نیز باید به صورت منظم بررسی شوکد تا از سلامت و ایمنی آن‌ها اطمینان پیدا کنید.

مزایای یک چک‌لیست نگهداری پیشگیرانه منظم برای سیستم UPS چیست؟

نگهداری از سیستم UPS شما بهترین راه برای حفظ عملکرد آن در مواقع ضروری است. مزایای یک برنامه نگهداری منظم برای UPS شامل موارد زیر است:

  • طول عمر بیشتر: یک برنامه نگهداری منظم اطمینان می‌دهد که همه اجزای سیستم UPS شما در وضعیت کاری مناسبی قرار دارند. یک سیستم به‌خوبی نگهداری‌شده می‌تواند برای مدت طولانی‌تری کاربردی باشد تا شما بتوانید بیشترین بهره را از سرمایه‌گذاری‌تان ببرید.
  • عملکرد بهینه: نگهداری منظم اطمینان می‌دهد که سیستم UPS شما در تمام زمان‌ها در اوج فعالیت خود کار می‌کند.
  • کاهش هزینه‌ها: تعمیرات می‌توانند هزینه‌بر باشند‌. نگهداری منظم احتمال نیاز به تعمیرات غیرمنتظره و خدمات اضطراری را کاهش می‌دهد.
  • کاهش ریسک زمان‌های غیر قابل دسترسی: سیستم‌های UPS منبع عالی برای تامین برق پشتیبان در صورت قطع برق هستند و یک سیستم به‌خوبی نگهداری‌شده، خسارات ناشی از زمان‌های غیرمنتظره غیرقابل دسترسی را به حداقل می‌رساند. این مورد همچنین به جلوگیری از دست رفتن داده‌ها و آسیب به تجهیزات که ممکن است در زمان قطع برق رخ دهد، کمک می‌کند.
  • کاهش ریسک از دست دادن ضروری برق: بسیاری از صنایع در زمان قطع شدن برق به سیستم‌های UPS وابسته هستند، از دست دادن کامل برق می‌تواند وضعیتی بحرانی و پرهزینه ایجاد کند. به‌عنوان مثال، خرابی یک سیستم UPS در صنعت پزشکی می‌تواند شرایطی حیاتی و مرگبار را به وجود آورد. همچنین در بسیاری از کاربردها حتی کوتاه‌ترین زمان قطع برق می‌تواند منجر به خرابی سیستم و از دست رفتن داده‌ها شود، مانند مراکز داده که ممکن است به خسارات جبران‌ناپذیری منجر شود.

سخن پایانی

دستورالعمل نگهداری ups از جمله نحوه نگهداری و بازدید یو پی اس موجب حفظ کارایی و افزایش عمر‌مفید دستگاه می‌شود که در این مقاله مفصل درمورد آن توضیحات لازم را ارائه دادیم. توجه داشته باشید که در حوزه سیستم‌های برق اضطراری و یو پی اس، انتخاب یک مجموعه قابل اعتماد که تمام نیازهای شما را پوشش دهد، اهمیت بالایی دارد.

نامیرا نیرو با ارائه خدمات بازدید، نصب، نگهداری و تعمیرات سیستم‌های برق اضطراری و همچنین فروش یو پی اس باکیفیت و تضمین‌شده، آماده است تا بهترین راهکارها را به شما ارائه دهد. ما با تضمین قیمت، ضمانت کیفیت برتر محصولات، گارانتی بدون قید و شرط و تحویل سریع در سراسر کشور، تجربه‌ای بی‌نقص را برای مشتریان خود فراهم کرده‌ایم. علاوه بر این، پشتیبانی 24 ساعته در تمام روزهای هفته و نمایندگی‌های فعال در کلان‌شهرهای ایران، خیال شما را از بابت دسترسی سریع و آسان به خدمات ما راحت می‌کند.

چه به دنبال بازدید و نگهداری دوره‌ای باشید و چه قصد خرید یو پی اس‌های باکیفیت داشته باشید، کارشناسان ما آماده‌اند تا با مشاوره تخصصی رایگان، بهترین راهکارها را متناسب با نیاز و زیرساخت شما ارائه دهند. با ما، کیفیت و اطمینان را در کنار هم تجربه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

مقالات مرتبط

اصطلاحات یو پی اس
یو پی اس

اصطلاحات یو پی اس چیست؟

اصطلاحات یو پی اس به شما کمک می‌کند تا عملکرد این دستگاه را بهتر درک کنید. این دستگاه که به

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

مشاوره تخصصی نامیرا نیرو

برای دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس حاصل فرمایند